Wat heeft Zwadderich toegevoegd aan de tovenaars wereld?

Zwadderich

Als we naar het laagste gedeelte van het kasteel lopen dan komen we de kerkers tegen. Verborgen tussen de vochtige, stenen muur vinden we de ingang tot de leerlingenkamer van Zwadderich. Wat betekent het om een Zwadderich te zijn? Kunnen zij ook nog meerwaarde hebben voor de tovenaars wereld, ondanks hun reputatie?

Een kleine geschiedenisles


Het zal niemand ontgaan zijn dat Zalazar Zwadderich de stichter is van deze afdeling. Hij was een volbloed tovenaar en vond het ook belangrijk dat alle studenten in zijn afdeling dit ook waren. De kwaliteiten waar de sorteerhoed, die Helga Huffelpuf heeft gemaakt, naar zoekt voor Zwadderich zijn: vastberaden, sluw, vindingrijk en ambitieus. Dreuzelgeborenen hadden voor hem zo weinig waarde, dat hij zelfs heeft voorgesteld om deze niet toe te laten tot Zweinstein. Natuurlijk waren de andere stichters het hier niet mee eens, en dus besloot Zalazar om de school te verlaten. Dit is ook waar de rivaliteit tussen Zwadderich en Griffoendor is begonnen. Zalazar Zwadderich kan zich prijzen als een van de eerste geregistreerde Sisselsprekers. We hoeven jullie niet uit te leggen dat dit iemand is die met slangen kan praten, toch?

Beroemde Zwadderich personages


Hoewel we niet echt kunnen zeggen dat de tovenaars van Zwadderich veel goeds hebben gedaan, kunnen we wel zeggen dat zij de tovenaarswereld flink veranderd hebben.

Marten Vilijn
Wie kent hem niet.. Tot 1958 leefde hij een normaal leven, maar hij verdween uit het niets in de diepste lagen van de Zwarte Kunsten. Hierbij heeft hij de verschillende gruzielementen gemaakt die we kennen, en heeft hij een leger volgelingen opgericht die hij Dooddoeners heeft genoemd. In 1968 kwam hij uiteindelijk weer boven water als de gevaarlijkste duistere tovenaar aller tijden. Sindsdien kennen we hem als Heer Voldemort.

Professor Hildebrand Slakhoorn
Hildebrand Slakhoorn heeft twee keer als professor op Zweinstein gewerkt. Van 1931 tot 1981 is hij afdelingshoofd van Zwadderich geweest en gaf hij les in toverdranken. Tijdens deze periode heeft hij Marten Vilijn indirect verteld hoe hij een gruzielement zou moeten maken. In 1996 kwam Slakhoorn weer terug naar Zweinstein en pakte hij zijn functie als leraar toverdranken weer op.

Dorothea Omber
Waarschijnlijk walgen jullie net zo erg van Omber als ons, dus laten we hier niet te veel tijd aan besteden. Het belangrijkste is dat zij uiteindelijk achter tralies is verdwenen voor haar misdaden tegen dreuzelgeborenen. Opgeruimd staat netjes.

Professor Severus Sneep
Wat een leven heeft deze man gehad. Severus is een dooddoener geweest, afdelingshoofd van Zwadderich, leraar toverdranken, leraar verweer tegen de zwarte kunsten, schoolhoofd van Zweinstein en een dubbelspion. Over een druk leven gesproken! Zijn liefde voor Harry Potter’s moeder heeft hem altijd bijgestaan in zijn doen en laten. Ook zijn loyaliteit voor Perkamentus was niet te doorbreken.

Regulus Zwarts
Regulus is familie van Sirus Zwarts. Hij was eerst een dooddoener, maar is uiteindelijk overgelopen. Regulus Zwarts was op de hoogte van de gruzielementen en probeerde één hiervan te vernietigen. Dit is hem niet gelukt, en heeft hem uiteindelijk zijn leven gekost.

Albus Potter
Harry Potter en Ginny Wemel hebben drie kinderen gekregen. Albus Severus Potter was hun tweede kind en is vernoemd naar Perkamentus en Sneep. Hij is het enige lid van de familie dat in Zwadderich is gesorteerd.

Wist je dat..

Zwadderich zowel de eerste afdeling is die benoemd wordt in de films, als de laatste?

Gladanius Smalhart bijna bij Zwadderich gesorteerd werd? Uiteindelijk koos de sorteerhoed toch voor Ravenklauw.

Het meer dan vijf minuten duurde voordat Peter Pippeling gesorteerd werd? De sorteerhoed was aan het overwegen of hij beter in Zwadderich of in Griffoendor geplaatst kon worden. Dit werd uiteindelijk Griffoendor.

Een reactie op “Wat heeft Zwadderich toegevoegd aan de tovenaars wereld?

Reacties zijn gesloten.

De waardering van cjay.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 99 reviews.