Wat heeft Ravenklauw toegevoegd aan de tovenaars wereld?

ravenklauw

Als we naar het westen van het kasteel van Zweinstein gaan, dan kunnen we met een wenteltrap omhoog. Op de 5e etage vinden we de ingang van de leerlingenkamer van Ravenklauw. Een simpele deur, zonder sleutelgat of deurhendel. Wat er wel is, is een deurklopper in de vorm van een arend. Om binnen te komen moeten studenten hiermee op de deur kloppen, om vervolgens een raadsel op te lossen. Dat is de enige manier om de leerlingenkamer binnen te treden. Maar wat betekent het nu precies om een Ravenklauw te zijn? En wat hebben zij voor meerwaarde voor de tovenaars gemeenschap?

Een kleine geschiedenisles


Ravenklauw is gesticht door Rowena Ravenklauw. Zij is in Schotland geboren en stond beken om haar intelligentie en creativiteit. Volgens een eeuwenoude theorie zou zij degene zijn die de naam en locatie van Zweinstein gekozen heeft. De leerlingen van Ravenklauw moesten intelligent en wijs zijn. Creativiteit en slimheid werd ook gewaardeerd. Rowena heeft ook een dochter gekregen, Helena, en heeft haar zelf les gegeven op Zweinstein. Hoewel Rowena streng en intimiderend leek, kon ze snel mensen vergeven en had ze veel liefde om te delen. Rowena is voor haar dood enorm ziek geworden. Volgens de legende zou een gebroken hart hier de oorzaak van zijn nadat haar dochter haar diadeem stal.

Beroemde Ravenklauw personages

Helena Ravenklauw
Zoals we dus al eerder zeiden, is Helena de dochter van Rowena Ravenklauw. Zij stal haar moeder’s diadeem om de wijsheid waarmee hij was betoverd te bemachtigen. Helena is de afdelingsspook van Ravenklauw. Ook heeft zij indirect geholpen bij het gevecht om Zweinstein door te vertellen waar het diadeem ligt.

Garrick Olivander
Wie voor het eerst naar Zweinstein gaat, zal eerst naar zijn winkel moeten voor een toverstok. Ollivander maakt de toverstokken met veel passie. Er is niemand in de tovenaarswereld die Garrick Olivander niet kent.

Jenny Warren
Zij staat ook wel bekend als Jammerende Jenny. Toen Marten Vilijn de geheime kamer opende werd zij vermoord door Zwadderich’s Basilisk. Tegenwoordig leeft zij verder als geest op het meisjestoilet op de eerste verdieping.

Sybilla Zwamdrift
Deze lieftallige vrouw is professor Waarzeggerij op Zweinstein. Hoewel ze een beetje geschift overkomt, kunnen we haar dit niet kwalijk nemen. Geef toe, dat zou jij ook zijn als je wist wat de toekomst allemaal in petto had. Zij heeft de profetie over Harry Potter en Voldemort gemaakt.

Gladanius Smalhart
In eerste instantie lijkt het een aardige kerel die veel meegemaakt heeft in zijn leven. Maar wie lang genoeg is blijven zitten weet dat dit een fraudeur eerste klas is. Hij zit nu in St. Holisto’s, omdat hij een gevaar voor zichzelf is. Dit gebeurde na een terugkaatsende Vergetelheidsspreuk.

Wist je dat…


Hoewel de afdeling Ravenklauw heet, het logo een adelaar is?

Hermelien oorspronkelijk in Ravenklauw gesorteerd zou worden vanwege haar intelligentie, maar de sorteerhoed haar uiteindelijk toch in Griffoendor heeft geplaatst?

Er in de filmversie van Harry Potter en de Steen der Wijzen geen Ravenklauwen worden gesorteerd tijdens de sorteerceremonie?

Minerva Anderling ook bijna in Ravenklauw gesorteerd werd? Zij bezat eigenschappen van zowel Ravenklauw als Griffoendor.

De waardering van cjay.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 99 reviews.