Een dag in het leven van een Zweinstein leerling

een dag op Zweinstein

Heb je altijd al een dag willen meelopen op Zweinstein? Nieuwsgierig naar hoe zo’n dag er dan precies uit zou zien? Wij zouden dat ook heel graag willen! Helaas is dat op dit moment niet mogelijk, maar we kunnen het je wel laten lezen!

De eerste schooldag

Op 1 september staan we met zijn allen klaar op King’s Cross Station voor de trein die om 11 uur vertrekt. Als we op Zweinsveld zijn aangekomen kunnen we gelijk aanschuiven voor het buffet, heerlijk!
We beginnen met het sorteren van de leerlingen die nog geen afdeling hebben. Iedereen zit vol spanning te wachten op zijn of haar nieuwe afdelingslid. Vervolgens zal Perkamentus, tegenwoordig Anderling, de zaal toespreken.
Hierna kan het eten en drinken beginnen! Tast toe! Hierna volgt nog een toespraak van het hoofd van de school als afsluiting. Wanneer het feest voorbij is lopen we naar onze afdeling en zoeken we onze bedjes op.

De tweede schooldag

Op 2 september worden de roosters uitgedeeld tijdens het ontbijt. Het ontbijt wordt altijd bezocht door honderden uilen tegelijk die hun post afleveren bij de leerlingen. Om 9 uur klinkt de bel voor de eerste klas. In de ochtend hebben we twee klassen die we moeten volgen.
Tussen de eerste en tweede klas zit een pauze om even bij te komen, lekker wat te drinken, en te kletsen met vrienden of vriendinnen. Na de tweede klas kunnen we aan de lunch beginnen! Weer zo’n heerlijk moment. Als je het nog niet gemerkt had, ik hou heel veel van lekker eten!
Na de lunch gaan we wederom weer naar een klas toe. Het luxe van een school zoals Zweinstein is dat we niet zelf hoeven te koken! We gaan weer allemaal naar de Grote Zaal om gezamenlijk te eten met onze afdeling.
Na het eten wordt er verwacht dat alle leerlingen weer naar hun afdelingen gaan. Hier heb je nog even de tijd om te studeren of met vrienden uit de afdeling te kletsen. Er is geen afgesproken tijd om naar bed te gaan, maar er wordt wel verwacht dat je voor 9 uur ’s avonds weer in de leerlingenkamer bent.

Speciale data

Natuurlijk is niet iedere dag hetzelfde op Zweinstein, en zijn er ook dagen waar we het hele jaar naar kunnen uitkijken! Hieronder lees je de belangrijke data op Zweinstein.
Tweede week van het schooljaar: Zwerkbal beproevingen + vliegles voor eerstejaars studenten
31 oktober: Halloween buffet – inclusief honderden vliegende vleermuizen en lekkers gemaakt van pompoen
Begin november: Eerste zwerkbal wedstrijd
De week vóór Kerstmis: Vakantie! De meeste studenten en leraren zullen nu naar huis gaan, maar er is ook de mogelijkheid om op school te blijven tijdens de vakantie.
25 december: Voor de mensen die op school zijn gebleven is er een Kerst buffet.
Iets na 1 januari: School begint weer
???: Paasvakantie! De datum is elk jaar verschillend, maar de vakantie duurt altijd twee weken.
Eerste week van juni: Examentijd, spannend! Heb je genoeg gestudeerd?
Tweede week van juni: Na een week lang piekeren kun je nu eindelijk jouw resultaten van het examen zien.
Derde week van juni: Einde van het jaar buffet. Dit gebeurt altijd de dag voordat de Zweinsteinexpres weer naar Londen gaat. Alle studenten en leraren gaan de volgende dag weer naar huis voor de zomervakantie. Op school blijven is geen optie.

De waardering van cjay.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 99 reviews.