Het leven van Voldemort

Het leven van Voldemort

Wij kennen Marten Vilijn als Voldemort, de duisterste tovenaar die ooit heeft bestaan. Maar hoe zit het met zijn verleden? Heeft hij een leuke jeugd gehad, of heeft iets hem tot deze duisternis gedreven? Neem samen met ons een kijkje naar de tijdlijn van Marten Vilijn’s leven.

31 December 1926

Marten wordt geboren in een weeshuis. Zijn moeder was in slechte gezondheid, en had geen zin meer in het leven. Ze kon nog net op tijd aanbellen bij het weeshuis voordat de bevalling is begonnen. Ze leefde nog net lang genoeg om haar kindje Marten Asmodom Vilijn te noemen.

1937

Het weeshuis gaat met een aantal kinderen naar het strand. Marten dwingt twee kinderen om samen met hem een grot in te gaan. Volgens de begeleidster zijn die kinderen nooit meer hetzelfde geweest na de grot. Marten blijft volhouden dat ze alleen in de grot zijn gaan kijken.

1938

Perkamentus gaat op visite bij het weeshuis. Hij legt uit aan Marten dat hij een tovenaar is, en dat dit is waarom er rare dingen gebeuren. Hij wordt uitgenodigd om lessen te volgen op Zweinstein. Een maand later begint hij met school.

1939

Marten hoort voor het eerst over de Geheime Kamer. Hij staat erop dat hij deze kamer zal vinden en openen. Uiteindelijk duurt het hem nog 5 jaar voordat dit lukt.

1942

Marten vermoord zijn vader en overgrootouders. Voordat hij dit gedaan heeft, is hij wel langs het huis van zijn oom gegaan. Hier heeft hij magie gebruikt om een ring te stelen die hij op de plek van de misdaad kon leggen. Zo heeft hij zijn oom erin geluisd. De ring wordt zijn eerste gruzielement. Zijn oom werd naar Azkaban gebracht waar hij later is komen te overlijden.

1943

Marten Vilijn is er eigenlijk achter gekomen waar de geheime kamer is, en hoe hij hem open kan maken. Zodra hem dit gelukt is, gebruikt hij sisselspraak om de basilisk onder controle te houden. Jenny Warren is door het monster gedood. Hagrid heeft hiervoor de schuld gekregen. Marten is erachter gekomen dat hij een Acromantula had, en vond dit het ideale excuus om hem als boosdoener aan te wijzen. Niemand, behalve Albus Perkamentus, twijfelde ook maar een seconde aan zijn beschuldiging omdat hij geliefd was bij de meeste leraren. Hagrid werd van school getrapt. Marten kreeg hier uiteindelijk zelfs een prijs voor.

1943

Marten gebruikt de dood van Jenny om een gruzielement te maken van een dagboek.

1944

Marten komt achter de locatie van het diadeem en maakt hier later ook een gruzielement van.

1956

Marten Vilijn vermoord Orchidea Smid, en steelt Zwadderich’s medaillon en Huffelpuf’s beker. De moord op Orchidea wordt gebruikt om een gruzielement te maken van de beker.

1957

Marten vermoord een dreuzel zwerver en gebruikt dit om een gruzielement te maken van het medaillon. Hierna duikt hij 10 jaar onder.

1967

Marten Vilijn keert terug als Voldemort. Het eerste wat hij doet, is het diadeem verstoppen in Zweinstein.

1970

Voldemort sticht een leger dooddoeners. Zijn terreur zal nu echt beginnen.

1979

Voldemort neemt Knijster mee om het medaillon te verstoppen in een grot.

1981

Voldemort probeert Harry Potter te vermoorden.

1991

Voldemort beheerst prof. Krinkel nadat zij elkaar een jaar eerder zijn tegengekomen. In 1992 verslaat Harry Potter hem.

1992

Ginny krijgt het dagboek in haar handen en Voldemort weet haar te beheersen. Op die manier weet hij de geheime kamer weer open te maken.

1993

Harry Potter weet Voldemort weer te verslaan.

1994

Voldemort vermoord Berta Kriel en maakt van Nagini een gruzielement.

1995

Voldemort weet Harry Potter en Carlo Kannewasser naar een begraafplaats te lokken middels een portkey. Carlo heeft dit duel helaas niet overleefd. Harry wist te ontsnappen met Carlo’s lichaam.

1998

Voldemort valt Zweinstein aan in het grootste duel wat we tot nu toe gezien hebben. Harry is bereid op de dood als dat betekent dat zijn vrienden gespaard zullen blijven. Helaas loopt dit niet helemaal zoals Voldemort gehoopt had, en wordt hij verslagen door Harry Potter. Hij sterft door de weerkaatsing van zijn eigen spreuk.

De waardering van cjay.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 90 reviews.