Het leven van Sirius Zwarts

Sirius Zwarts

Wij kennen Sirius Zwarts eigenlijk pas sinds hij ontsnapt is uit Azkaban. Hoe zag het leven van Sirius Zwarts eruit voordat wij kennis met hem hebben gemaakt? En hoe zat het met zijn vriendschap met James Potter?

1971

Sirius Zwarts mag naar Zweinstein. Hij wordt in Griffoendor geplaatst. Ook zijn vrienden James, Lily, Peter, en Remus worden in Griffoendor geplaatst. Severus Sneep is de enige die in Zwadderich geplaatst wordt.

1974

Sirius en zijn vrienden leren eindelijk de ingewikkelde spreuken die zij nodig hebben om te transformeren. Wanneer Remus nu tijdens een volle maan in een weerwolf verandert, staan zijn vrienden hem bij als faunaat.

1975

Sirius heeft nooit echt een goede relatie gehad met zijn familie. Toen hij zestien was had er genoeg van, en besloot hij om weg te lopen. Hij mocht bij James Potter en zijn ouders wonen. De Potter familie heeft Sirius behandeld als een tweede zoon. De Zwarts familie heeft hierna Sirius uit de familie verbannen, en zijn foto in de stamboom verbrand.

1975

Sirius onderzoekt het kasteel samen met zijn vrienden. De geheime plekken die zij ontdekken kent niemand. Zij hebben toen een map gemaakt en deze ondertekend. Wij kennen deze map als de sluipwegwijzer. De map is alleen te lezen door een bepaalde zin te zeggen.

1976

Sirius ziet zijn nicht, Bellatrix, voor het laatst. De volgende keer dat zij elkaar zullen zien zal in Azkaban zijn. Zij zal tevens ook zijn dood veroorzaken nadat hij is ontsnapt.

1978

Sirius en zijn vrienden slagen voor hun examens, en mogen van school.

1979

James Potter gaat trouwen met Lily. Sirius wordt gevraagd om getuige te zijn.

1981

Sirius wordt naar Azkaban gestuurd, zonder ook maar enige vorm van een proces. Hij is niet schuldig aan de 13 moorden waarvoor hij opgesloten wordt, maar is er door iemand ingeluist.

1993

Sirius is ondertussen zo veel afgevallen in Azkaban dat hij door de tralies past. Hij gebruikt zijn faunaat vorm om zo voorbij de bewaking te sluipen en te ontsnappen. Hij is de eerste persoon in de hele geschiedenis die heeft weten te ontsnappen uit Azkaban. Het is de zwaarts bewaakte tovenaars gevangenis ooit.

1994

Sirius, Remus en Sneep komen Peter Pippeling weer tegen. Harry, Ron en Hermelien zijn hier ook bij, en krijgen het echte verhaal te horen achter de dood van Harry zijn ouders. Helaas is het een volle maan, en verandert Remus daardoor in een weerwolf. Sirius probeert de kinderen te beschermen door een-op-een te gaan met Remus. In alle chaos is Peter helaas weer ontsnapt.

De waardering van cjay.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 105 reviews.