Wat weten we over Bellatrix van Detta?

Bellatrix van Detta

Bellatrix van Detta. Zij is de slechterik die we eigenlijk, heel stiekem, toch wel leuk vinden. Haar prachtige haren, on-fleek make-up, en opvallende outfits zorgen ervoor dat we onze ogen maar niet van haar af kunnen houden. Maar wat weten we nu precies over Bellatrix?

Stamboom van Bellatrix

We weten in ieder geval dat ze geboren is in 1951, en is vermoord in 1998. Ze mocht dus 47 jaar worden. De naam Bellatrix is Latijns voor ‘vrouwelijke strijder‘.
Haar vader was Cygnus Black en haar moeder was Druella Rosier. Ze heeft twee zussen, Narcissa Black-Malfoy en Andromeda Black-Tonks. Verder heeft ze ook nog drie neven, Sirius en Regulus Black, en Draco Malfoy. Nymphadora Tonks is haar nichtje.

Over de familie van Bellatrix

De familie Black is voor het grootste gedeelte puur-bloed. De tovenaars die half-bloed hadden werden niet erkend door de familie. De Black familie was ervan overtuigd dat je praktisch royaliteit was als je een Black familielid was. Het motto van de familie is ‘Toujours pur’ wat vertaald wordt naar ‘altijd puur’.

Het liefdesleven van Bellatrix

Officieel gezien is zij getrouwd met Rodolphus van Detta, een puur-bloed. Maar het feit dat zij getrouwd waren zegt niets over de liefde tussen hun. Het werd vooral door haar familie verwacht dat zij trouw zou blijven aan het puur-bloed en dus ook een man zou vinden met puur-bloed. Er is in Bellatrix haar leven maar een echte liefde, en dat is Voldemort. Eerlijk gezegd is het ook geen liefde, maar meer een zieke obsessie. Het is vooral opvallend omdat Voldemort een half-bloed is. Natuurlijk betekent dat niets meer als je kijkt naar de macht die hij had.

Bellatrix en de Lubbermans familie

Toen de ouders van Harry Potter werden vermoord, is de aandacht naar de Lubbermans familie gegaan. Wij weten natuurlijk al over de profetie en de Lubbermans familie, maar dat wisten de dooddoeners nog niet. Voldemort was een hele tijd verdwenen na de mislukte poging om Harry te doden, en de dooddoeners wouden maar al te graag weten waar hun leider naartoe gegaan was. Zij gingen voornamelijk naar de familie om hen te martelen voor informatie. De dooddoeners waren ervan overtuigd dat de Lubbermans familie wist waar Voldemort zou zijn gezien zij schouwers waren.

De dood van Bellatrix

Tijdens het gevecht om Zweinstein is Bellatrix om het leven gekomen. Zij werd vermoord door Molly Wemel. In eerste instantie ging het Bellatrix om Ginny, maar hier stak Molly een stokje voor. Molly riep de beroemde zin “not my daughter, you bitch!” waarna zij de kritieke treffer maakte.
Volgens Rowling is het altijd al de bedoeling geweest dat Bellatrix aan haar einde zou komen door Molly. Het zijn twee totaal andere karakters, en Molly wordt neergezet als een typische moeder die vaak achter het aanrecht te vinden is. Rowling wou laten zien dat je ook andere talenten kan hebben, ondanks het feit dat je een hardwerkende moeder bent die zich volledig op haar familie richt. Verder moest het ook altijd Molly zijn door haar liefde. Bellatrix had een liefde – ook wel obsessie – voor Voldemort. Deze obsessie moest vechten de kracht die je iemand kunt geven simpelweg door van ze te houden.

De waardering van cjay.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 104 reviews.