Het (geesten)leven van Haast Onthoofde Henk

haast onthoofde henk

Er dwalen een aantal spoken rond in de gangen van Zweinstein. Een van deze geesten is Haast Onthoofde Henk. Je kunt hem herkennen aan zijn warrig, wit kapsel en zijn geplooide kraag. Verder heeft hij ook een opvallende snor en een sikje.

De dood van Haast Onthoofde Henk

Op 30 oktober, 1492, liep Henk door het park toen hij een vrouw tegenkwam. Haar tanden stonden een beetje scheef, en hij was er zeker van dat hij haar tanden weer recht kon zetten. Helaas ging dit niet helemaal zoals het moest, waardoor zij een slagtand kreeg. Door deze fout werd hij onmiddellijk opgepakt en ter dood veroordeeld.
Zijn executie ging ook niet helemaal zoals het moest. De bijl waarmee zijn hoofd afgehakt zou worden was bot, waardoor ze maar liefst 45 keer hebben moeten hakken. Maar zelfs na die 45 keer was zijn hoofd nog steeds niet helemaal van zijn romp af. Eerlijk is eerlijk, het heeft hem uiteindelijk wel dood gemaakt.

Na de dood van Haast Onthoofde Henk

De dood vondt hij een enge gedachte, dus hij besloot om achter te blijven als geest. Hij zou de rest van zijn geestenleven op Zweinstein blijven in de Toren van Griffoendor. Daar kreeg hij de bijnaam Haast Onthoofde Henk, maar hij wordt zelf liever Meneer Henk genoemd.

De personaliteit van Haast Onthoofde Henk

Henk was, en is nog steeds, een ontzettende lieve man. Hij staat altijd klaar om anderen te helpen, dat kun je ook meerdere keren terugzien wanneer Harry Potter op Zweinstein zit. Tijdens zijn leven hield hij ook veel van eten, hij zit tijdens de maaltijden op Zweinstein dan ook verlangend naar het eten te kijken. Zowel tijdens zijn leven als tijdens zijn dood is hij een beleefde man.
Hij heeft altijd interesse getoond in het leven van de leerlingen op Zweinstein. Hij is vooral trots op zijn nobel erfgoed en zijn moed, en is dan ook gelijk beledigd wanneer iemand hem een watje noemt.
Hij is ook een sociale geest en probeert overal vrienden te maken waar dat kan.

 De magische talenten van Haast Onthoofde Henk

Transfiguratie gaat Henk dus niet zo goed af. Dit heeft hij geprobeerd bij de vrouw in het park, en daar is hij voor onthoofd. Waarschijnlijk kon hij wel een klein beetje transfiguratie, maar wist hij hier niet veel van.
Hij studeerde ook oude runen. Hij kan deze lezen en verstaan. Waarschijnlijk komt dit omdat hij honderden jaren bestaat. Met deze kennis kan hij Zweinstein leerlingen helpen om de oude runen te begrijpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van cjay.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 41 reviews.