Wat weten we over James Potter?

James Potter is natuurlijk de vader van Harry Potter, dat weten we allemaal. Maar wat weten we nog meer over hem? Wat voor talenten heeft hij? Hoe ziet zijn stamboom eruit? En zijn jeugd?

Stamboom James Potter

Deze beste man is geboren op 27 maart 1960. Zijn vader was Fleamont Potter, en zijn moeder Euphemia Potter. Zijn ouders waren vrij oud, zelfs in de tovenaars wereld. Hij had geen broers of zussen. In 1978 of 1979 is hij getrouwd met Lily Evans. Samen hebben zij een zoon gekregen: Harry Potter. Het huwelijk heeft maar drie jaar mogen duren voordat Voldemort hen heeft vermoord. Harry was op dat moment nog maar 1 jaar oud.

James Potter op Zweinstein

Natuurlijk is James in 1971 in Griffoendor terecht gekomen. Zijn beste vrienden waren Sirius, Remus en Peter. Tijdens het tweede schooljaar komt James erachter dat Remus een weerwolf is, maar ze geloven dat dit hem niet abnormaal maakt. James en zijn vrienden leren drie jaar lang hoe zij van gedaante kunnen veranderen zodat zij Remus kunnen bijstaan. James kon in een hert veranderen. Wist je trouwens dat dit ook zijn Patronus is?
Tijdens hun schooljaren hebben zij ook samen de sluipwegwijzer gemaakt. Ze waren niet de braafste jongens en konden hierdoor makkelijker uit het kasteel sluipen zonder betrapt te worden.
Om heel eerlijk te zijn was James nogal arrogant tijdens zijn jeugd. Zo vond hij het bijvoorbeeld leuk om onschuldige leerlingen te pesten puur omdat hij daar zin in had.
Natuurlijk zat Lily ook op Zweinstein, en James wou maar al te graag haar aandacht. Zij vond hem in het begin ook behoorlijk arrogant, en vond het maar niks dat hij Sneep zo graag pestte. Uiteindelijk heeft hij haar hart toch weten te veroveren zodra hij zijn arrogantie verloren had.

De dood van James Potter

Toen Voldemort hun huis binnendrong, heeft hij tegen Lily gezegd dat zij Harry moest pakken en weg moest rennen. Hij zou Voldemort tegen proberen te houden. Maar hij was één cruciaal detail vergeten. Zijn toverstok lag nog in de woonkamer. Zonder ook maar enige vorm van verdediging heeft Voldemort hem kunnen vermoorden. Daarna is Voldemort naar boven gegaan waar Lily en Harry zich aan het verstoppen waren. Wat hierna gebeurde weten we allemaal.

Talenten van James Potter

Ondanks zijn ondeugendheid tijdens zijn schooljaren, was hij toch een ontzettend goede leerling. Aangezien hij in een hert kon veranderen weten we dat hij goed was in gedaanteverandering. Maar er zijn natuurlijk meer dingen waar James goed in was, zoals toverdrankjes maken.
Ook was hij bijzonder goed in toverspreuken. Hij kon tijdens zijn tienerjaren al de Patronus spreuk gebruiken, terwijl deze ontzettend moeilijk is. Ook het duelleren ging James goed af.
Tijdens Harry zijn schooljaren wordt er ook gezegd dat hij net zo goed kan vliegen als zijn vader. James was dan ook uitmuntend in Zwerkbal. Al deze talenten samen hebben er waarschijnlijk voor gezorgd dat hij de eerste Tovenaarsoorlog heeft overleefd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van cjay.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 41 reviews.