Hoe zijn de gruzielementen gemaakt? Deel 1

gruzielementen

Marten Vilijn, oftewel Voldemort, heeft zeven gruzielementen gemaakt. Hiermee hoopte hij onsterfelijk te worden. Een gruzielement kan alleen gemaakt worden na een moord. Wie zijn er allemaal dood gegaan voor de gruzielementen van Voldemort? En hoe zijn de gruzielementen gebruikt?

Marten Vilijn’s dagboek

Het dagboek van Marten Vilijn is een gruzielement wat gemaakt is na de moord op Jammerende Jenny. Zij werd vermoord door de Basilisk toen Marten de geheime kamer opende. Het dagboek werd later aan Lucius Malfidus gegeven die zijn kans schoon zag om het weer Zweinstein in te smokkelen.

Uiteindelijk is het in de handen van Ginny Wemel gekomen waarna zij al haar gedachten in het dagboek heeft geschreven. Marten gebruikte haar om de geheime kamer opnieuw te openen. Harry Potter heeft uiteindelijk het dagboek weten te vernietigen met een tand van de Basilisk. Het dagboek is toen weer terug naar Lucius gegaan, maar Harry had nog een sok verstopt in het dagboek wetend dat Malfidus het aan Dobby zou geven. Zo is Dobby aan zijn vrijheid gekomen.

Gaunt’s ring

Voor dit gruzielement heeft Voldemort zijn vader vermoord. De ring behoorde tot zijn moeder’s kant van de familie. Hij heeft trouwens niet alleen zijn vader vermoord, maar ook zijn grootouders. In herinneringen kunnen we zien dat Marten Vilijn de ring om zijn vinger droeg toen hij Hildebrand Slakhoorn over het bestaan van gruzielementen vroeg. Waar de ring later heen is gegaan is niet bekend. Wel weten we dat Albus Perkamentus de ring heeft vernietigd, maar niet zonder een prijs te betalen. In de ring zat namelijk ook de Steen der Wijzen, en Perkamentus wist wat voor krachten de steen had. Hij wou graag zijn ouders en zusje weer een keer zien. De steen heeft toen een vloek over hem uitgesproken. Gelukkig wist Sneep de vloek gedeeltelijk onder bedwang te houden.

De beker van Huffelpuf

De beker van Helga Huffelpuf was één van de twee objecten die Marten Vilijn had gevonden die een relatie hadden met de Zweinstein stichters. Het andere object was Zwadderich’s medaillon. Een paar jaar terug heeft een tovenaar de beker en medaille mogen zien. Hij was werkzaam bij Borgin and Burkes. Twee dagen na het zien van de beker was de tovenaar dood, en de objecten van de stichters weg. Nadat het gruzielement gemaakt was heeft Voldemort de beker in Bellatrix van Detta haar kluis gedaan in de tovenaars bank. Harry Potter, Ron Wemel en Hermelien Griffel hebben later bij de bank ingebroken om de beker in handen te krijgen. Uiteindelijk heeft Hermelien de beker vernietigd met een tand van de Basilisk.

Deel 2

Wij zijn benieuwd wat jij van de gruzielementen vindt! Binnenkort zal deel twee volgen met informatie over de resterende gruzielementen.

Is er een onderwerp waar jij graag meer over zou willen weten? Laat het ons weten in de reacties, dan zullen we het zo snel mogelijk oppakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van cjay.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 64 reviews.