Hoe zijn de gruzielementen gemaakt? Deel 2

hoe worden gruzielementen gemaakt

In het vorige deel over de gruzielementen hebben we al het een en ander geleerd over Marten Vilijn’s dagboek, Gaunt’s ring en de beker van Huffelpuf. Maar Voldemort heeft zijn ziel in zeven stukken gesplitst, wat dus ook zeven gruzielementen betekent. Laten we deze eens gauw bekijken!

Zwadderich’s medaillon

Het medaillon van Zwadderich behoorde ook weer tot de Gaunt familie. Voldemort’s moeder, Merope, had deze in eerste instantie gestolen van haar familie en deze uit wanhoop verkocht. Uiteindelijk is deze terecht gekomen bij Hepzibah Smith. Nadat Voldemort Hepzibah had overvallen, heeft hij een dreuzel vermoord om een gruzielement te maken van het medaillon. Daarna heeft hij het medaillon verstopt in een grot welke beschermd werd door zwarte magie. Toch wisten Knijster, Regulus Zwarts, Harry Potter en Albus Perkamentus door de bescherming heen te komen. Het medaillon wordt uiteindelijk vernietigd door Ron Wemel met het zwaard van Godric Griffoendor.

Ravenklauw’s Diadeem

Het diadeem heeft generaties van Ravenklauw studenten bezig gehouden. Volgens legendes zou het diadeem al jaren kwijt zijn. Marten vilijn wist Helena Ravenklauw te overtuigen om te vertellen waar zij het diadeem verstopt had. Het bleek dus dat zij het in Albanië had verstopt. Marten Vilijn is toen op zijn beurt naar Albanië gereisd om het diadeem te vinden. Terwijl hij daar was heeft hij een burger vermoord om er een gruzielement van te maken. Marten Vilijn is toen naar Zweinstein gegaan om te solliciteren, maar probeerde daar in werkelijkheid het diadeem te verstoppen in de kamer van hoge nood. Het diadeem is per ongeluk vernietigd door een spreuk die verkeerd ging, uitgesproken door Vincent Korzel.

Nagini

Het heeft waarschijnlijk even geduurd voordat je het door had, maar Nagini is ook een gruzielement. Bertha Jorkins was het slachtoffer voor Voldemort’s laatste gruzielement. Nagini werd niet alleen gebruikt als gruzielement, maar maakte ook deel uit van Voldemort’s leger. Zo kon Nagini bijvoorbeeld Sneep vermoorden, Arthur Wemel aanvallen, zijn volgers bang maken en meer. Nagini is uiteindelijk vermoord door Marcel Lubbermans met het zwaard van Griffoendor.

Harry Potter

Het gruzielement waarvan we allemaal niet doorhadden dat hij er een was. Toen Voldemort hem probeerde te vermoorden, klampte een stukje van Voldemort zijn ziel zich vast aan baby Harry. Dit is ook de reden dat Harry sommige van Voldemort’s gedachten kan horen, en waarom hij met slangen kan praten. Voldemort wou in principe nog wel een gruzielement maken wat betrekking had tot Griffoendor, maar wist in eerste instantie niet dat dit Harry zou zijn, die later in Griffoendor terecht zou komen. Dit is ook de reden dat Griffoendor’s zwaard gebruikt kan worden om gruzielementen te vernietigen. Natuurlijk weten we allemaal op wat voor geweldige, heldhaftige manier het gruzielement in Harry vernietigd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van cjay.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 41 reviews.