Het leven van Minerva Anderling – Deel 1

minerva anderling

Iedereen heeft wel een zwakke plek voor Minerva Anderling. Als zij blij is, zijn wij ook blij. Maar wat weten we nu eigenlijk precies over professor Anderling? Hoe zag haar leven eruit?

Stamboom Minerva Anderling

Minerva Anderling is een Schotse halfbloed, geboren op 4 oktober. Het geboortejaar is nooit bekend gemaakt. Haar vader, Robert Anderling, was een dreuzel, en haar moeder Isobel Ross was een tovenaar. Ze heeft ook nog twee broertjes, Malcolm en Robert Jr.

Helaas is haar broertje Robert later komen te overlijden tijdens de Eerste Tovenaars Oorlog. Hij is om het leven gekomen door dooddoeners. Zover bekend had hij minimaal één kind. Ook Malcolm zou later minimaal één kind gekregen hebben. Minerva, daarentegen, heeft nooit kinderen gehad.

De jeugd van Minerva

Minerva Anderling is de oudste van drie. Samen met haar ouders woonde zij in een dorpje die voor het grootste gedeelte bewoond werd door dreuzels. Haar moeder was een tovenaar, maar is gestopt met het gebruiken van magie voor haar man. Hij wist niet dat zij een tovenaar was, en zij was bang dat hij haar zou verlaten als hij het wist. Dit bleek toch wel een dingetje zodra Minerva Anderling geboren werd.

Al vanaf haar geboorte was Minerva bezig met magie zonder dat zij het wist. Zo wist zij bijvoorbeeld speeltjes in haar bed te toveren die op de bovenste planken gelegd waren, en liet ze haar vader’s doedelzak afgaan. Uiteindelijk moest haar moeder toch maar vertellen over haar geheim. Hij heeft het wel geaccepteerd, maar het vertrouwen tussen de twee is nooit meer hetzelfde geweest. Ook Minerva’s twee broertjes die later geboren werden waren tovenaars.

Minerva Anderling als leerling

Het was niet makkelijk om Minerva in een afdeling te plaatsen. Het heeft vijf en een halve minuut geduurd voordat zij uiteindelijk in Griffoendor terecht kwam. De sorteerhoed zat te twijfelen tussen Griffoendor en Ravenklauw. Ze zat helemaal op haar plek in Griffoendor. Ze is uiteindelijk nog prefect geworden en ‘head girl’. Twee belangrijke rollen die veel verantwoordelijkheid eisen.

Al gauw werd het duidelijk dat Minerva een van de beste studenten in haar jaar was. Ze had vooral een talent voor transfiguratie. Ze is uiteindelijk ook geslaagd met geweldige cijfers en heeft ook nog een prijs gewonnen voor de meest veelbelovende nieuwkomer. Minerva Anderling heeft ook nog voor het Zwerkbalteam van Griffoendor gespeeld. Helaas is zij tijdens haar laatste schooljaar gevallen tijdens een wedstrijd tegen Zwadderich. Je zou het ook wel kunnen zien als de klassieker. De winnaar zou de Zwerkbal Beker winnen. Ze heeft een hersenschudding en gebroken ribben overgehouden aan de val. Sindsdien wilt ze niets liever dan Zwadderich zien verliezen.

Volgende keer zullen we het hebben over het volwassen leven van professor Minerva Anderling.

Is er een onderwerp waar jij graag over zou willen lezen? Laat het ons weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van cjay.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 64 reviews.