Het leven van Minerva Anderling deel 2

minerva anderling

We weten nu dus al het een en ander over de jeugd van Minerva Anderling, maar er is ook heel veel gebeurt voordat zij les gaf op Zweinstein. Denk hierbij aan liefde en andere banen. Laten we gauw kijken wat er allemaal precies gebeurt is.

Minerva anderling na Zweinstein

Nadat Minerva Anderling geslaagd was kreeg zij een aanbieding van het Ministerie van Magie. Ze ging nog één zomer met haar familie spenderen voordat zij naar Londen verhuisde om te werken. Tijdens die zomermaanden heeft Minerva een jongen ontmoet, een dreuzel. Zijn naam was Dougal McGregor. Hij was knap, slim en grappig. De twee waren zo verliefd op elkaar dat Minerva niets anders kon doen dan ja zeggen wanneer hij haar ten huwelijk vroeg.

Ze realiseerde zich echter die avond dat zij haar ouders niet kon vertellen over de verloving. Trouwen met een dreuzel.. was dat wel zo slim? Minerva bedacht al gauw dat zij dan in de voetstappen van haar moeder zou treden en ongelukkig zou leven. Haar toverstok zou ze dan moeten opbergen samen met haar ambities. De volgende ochtend is ze dan ook gelijk naar Dougal gegaan om te zeggen dat ze niet met hem kon trouwen. Ze heeft hem nooit kunnen vertellen waarom, dan zou ze namelijk de wet hebben gebroken. Dreuzels mogen nooit te weten komen over magie. McGregor bleef achter met een gebroken hart. De maanden die volgde waren misschien wel de moeilijkste in Minerva haar leven.

Minerva Anderling en werk

Minerva Anderling had het niet echt naar haar zin bij het ministerie. Veel van haar collega’s hadden geen tolerantie voor dreuzels, en hier kon Minervan zich absoluut niet bij inleven. Toch was zij een van de meest getalenteerde medewerkers. Na twee jaar kreeg ze de mogelijkheid tot een promotie maar dit heeft ze afgewezen. Ze miste haar thuis in Schotland te veel. Ze heeft toen een uil naar Zweinstein gestuurd om te vragen of zij daar een positie kon vullen. Binnen een paar uur had ze al een uil terug met de uitnodiging voor lerares Transfiguratie.

De relatie tussen Anderling en Perkamentus

Minerva Anderling kreeg een brief van haar moeder waarin zij leerde dat Dougal getrouwd was. Minerva had nog steeds niets anders dan liefde voor hem, en barstte dan ook in tranen uit. Toevallig kwam Perkamentus op dat moment de kamer binnen, waarop zij het hele verhaal aan hem verteld heeft. Hij heeft op zijn beurt toen ook verhalen over zijn eigen verleden verteld die nog niemand wist. Uit deze wisseling is toen de sterke band gegroeid die wij kennen.

Heb jij ook een onderwerp waar je graag over zou willen lezen? Laat het ons weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van cjay.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 41 reviews.