De ergste straffen op Zweinstein

Zweinstein straffen

Als wij iets gedaan hebben wat niet mag op school, dan moeten we meestal nablijven of soms wat meer huiswerk maken. Zweinstein heeft echter een paar originele straffen bedacht voor de studenten. Welke straf zou jij absoluut niet willen?

Klusjes doen zonder magie

In een wereld met magie is klusjes doen natuurlijk een kwestie van je toverstok tevoorschijn halen. Daarom is het op Zweinstein juist een straf geworden om klusjes zonder jouw toverstaf te doen. Denk hierbij aan trofeeën schoonmaken en allerlei andere saaie klusjes.

Het verboden bos

Alhoewel het natuurlijk geen straf is om tijd te spenderen met Hagrid, wordt het toch een ander verhaal wanneer jullie het verboden bos betreden. Het bos is normaal gesproken verboden voor studenten, maar onder begeleiding van Hagrid mogen studenten hier nablijven. Hagrid gaat dan met de studenten op pad en zorgt ervoor dat er niks ernstigs gebeurt. Natuurlijk maakt dat het niet minder eng.

Geen zwerkbal

Zwerkbal is voor tovenaars zoals voetbal voor ons is. Het is een van de belangrijkste sporten. Als je goed genoeg was om bij het zwerkbalteam te horen, dan was het een behoorlijke straf als je ineens geen zwerkbal meer mocht spelen. Niet alleen kon jij daardoor niet meer spelen, maar misschien verliest jouw team daarom wel de beker in de volgende wedstrijd! Balen voor iedereen dus.

Een brief naar je ouders

Wij dreuzels krijgen natuurlijk ook wel eens een brief thuis, maar als het een brief van Zweinstein is kun je je hart vasthouden. Vaak krijg je dan een brulbrief terug van je ouders en dat moet je niet willen. Zo’n brief opent zichzelf en begint luid te schreeuwen wat er in de brief geschreven staat. Herinner je je de brief aan Ron nog?

Oude archieven overschrijven

Niets is zo saai als lijnen schrijven. In het geval van oude archieven overschrijven gaat het nog wel een stapje verder. Harry heeft deze straf namelijk ook gehad en moest toen alle incidenten van zijn vader en Sirius overschrijven. Hou dan ook even in gedachte dat Sirius nog maar net overleden was. Een uiterst gemene straf dus.

Van school getrapt worden

Natuurlijk is het voor ons dreuzels ook wel een ramp als we van school getrapt worden, maar wij kunnen dan nog redelijk makkelijk een nieuwe school vinden. Wanneer je van Zweinstein getrapt wordt is dit een ander verhaal. Niet alleen mag je dan niet meer naar Zweinstein, maar je toverstok wordt ook nog eens in tweeën gebroken! Dit is bij Hagrid ook gebeurt. Een straf die je met al je macht wilt vermijden.

Is er een onderwerp waar jij graag over zou willen lezen? Laat het ons weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van cjay.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 41 reviews.