Deze Harry Potter personages zouden eigenlijk dood gaan – En van deze doden heeft J.K. Rowling spijt

We hebben al afscheid moeten nemen van een hoop geliefde personages, maar dit hadden er nog meer kunnen zijn. In eerste instantie wou J.K. Rowling een paar belangrijke personages uit het boek schrijven. Wij zijn dankbaar dat ze dat niet gedaan heeft. Benieuwd om wie het gaat? Lees gauw verder!

Arthur Wemel

Kun je je nog herinneren dat Arthur aangevallen werd door Nagini in Harry Potter en de Orde van de Feniks? Hij was er slecht aan toe, maar gelukkig kon zijn leven nog gered worden in het ziekenhuis. Toch had het heel anders kunnen aflopen. J.K. Rowling heeft gezegd dat ze het gevoel had dat ze ouders moest laten vermoorden door Voldemort om zo meer angst te creëren. Toch wou ze Arthur niet wegschrijven. Er zijn maar weinig goede vaders in het boek en Arthur was juist een bijzonder goede vader. Wij zijn blij dat ze deze keuze heeft gemaakt!

Ron Wemel

Waarschijnlijk had je niet gedacht om deze naam in de lijst te zien. Vanaf het begin had de schrijfster eigenlijk in gedachte dat Harry, Ron en Hermelien het alle drie zouden overleven. Halverwege begon ze toch op de gedachte te komen dat één van de drie het niet zou overleven. Ze zegt zelf dat het waarschijnlijk een reflectie was van een zwarte periode in haar leven waar ze op dat moment in zat. J.K. Rowling heeft wel serieus overwogen om Ron dood te laten gaan, maar ergens diep van binnen wist ze zelf ook wel dat ze dat niet kon maken.

Remus Lupos

Arthur Wemel moest dus eigenlijk doodgaan, maar J.K. Rowling kon het niet over haar hart krijgen. Daarom besloot ze dat ze Remus Lupos dan toch echt het slachtoffer moest laten zijn. Ze heeft hier enorm veel spijt van, en het is een van de enige keren dat haar editor haar heeft zien huilen. Het liefst had zij hem ook in het verhaal gehouden.

Fred Wemel

De meeste van ons vinden het wel onvergeeflijk dat ze zomaar een einde durfde te maken aan het leven van Fred Wemel. Volgens J.K. Rowling was dit ook een van de ergste overlijdens in het verhaal. Toch is er een reden dat Fred is overleden en niet George. Hij was net iets opvallender dan zijn broer. Fred is meestal grappiger, maar ook gemener. Hoe goed de reden dan ook mag zijn, er is nu wel een leeg gat in ons hart die voor Fred Wemel bestemd was. Dit valt niet meer goed te praten.

Welk overlijden vond jij het ergst? En wie kon jij wel missen uit het verhaal? Laat het ons weten in de reacties.
Wil je graag over een bepaald onderwerp lezen? Laat het weten in de reacties en dan gaan wij ermee aan de slag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van cjay.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 41 reviews.