Dit wist je nog niet over Ron Wemel

We hebben alle boeken en films van voor tot achter gelezen en gezien. Ondertussen voelt het alsof de personages echt onze vrienden zijn. Toch zijn er nog dingen die je waarschijnlijk niet wist! Laten we eens kijken wat Ron allemaal te verbergen heeft.

Eerste Harry Potter personages

Waarschijnlijk weten jullie ondertussen wel dat het personage van Harry bedacht is terwijl J.K. Rowling met de trein aan het reizen was. Ron is tijdens diezelfde reis bedacht. Ook Haast Onthoofde Henk, Hagrid en Foppe zijn tijdens die reis bedacht. Ze wist nog niet wat het verhaal precies zou worden. Ze had alleen nog maar de personages.

Eens een Wemel altijd een Wemel

Veel personages hebben in de loop van de tijd nieuwe namen gekregen. Zo zou Draco eigenlijk Spungen als achternaam krijgen en Hermelien de achternaam Puckle. De naam Wemel is een naam die vanaf het begin al vast stond.

Hij zou moeten vloeken

We kennen Ron al als een jongen die altijd zegt wat hij denkt, maar hij had eigenlijk veel meer moeten vloeken. Haar editor was het hier echter niet mee eens en wou dan ook niet dat er gevloekt werd door de personages. Gelukkig zijn er nog wel uitspraken in het boek waardoor je de hint krijgt dat hij weer eens iemand de huid vol scheldt.

Hij heeft geen geluk met huisdieren

We kennen allemaal het verhaal wel rondom zijn rat, maar dat is niet het enige huisdier wat hij heeft gehad. Ron heeft vroeger ook wel eens een Puffskein gehad. Dit is een rond, harig wezen met een gelige kleur. Het beestje heeft geen moeite met heen en weer gegooid worden. Fred of George – het is niet bekend wie precies – had een keer iets ronds nodig voor Zwerkbal oefeningen. Je kunt wel raden dat dit niet goed is afgelopen.

Waar hij het meest trots op is

Je zou denken dat hij het meest trots is op het feit dat hij Gruzielementen heeft vernietigd en daarmee ook de tovenaarswereld heeft gered. Waarschijnlijk staat dit wel op de tweede plaats, maar op de eerste plaats is hij het meest trots op een Choco Kikker Kaart met zijn gezicht erop. Wanneer we Ron voor het eerst ontmoeten vertelt hij een beetje over wat zijn familie van hem verwacht. Zijn broers hebben al veel voor elkaar gekregen, en zijn familie verwacht waarschijnlijk dat hij dit ook doet. Maar als het hem wel lukt zal het geen grote gebeurtenis zijn omdat zijn broers het al eerder gedaan hebben. Toch heeft hij iets voor elkaar gekregen wat zijn familie nog niet gedaan heeft: zijn gezicht op een Choco Kikker Kaart krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van cjay.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 41 reviews.