Bijzondere weetjes over Zweinstein

weetjes over zweinstein

Daar ga je dan. Je mag eindelijk naar Zweinstein. Je weet in eerste instantie niet wat je moet verwachten van een school vol magie, maar je kunt je wel het een en ander inbeelden. Deze weetjes over Zweinstein zijn wel handig om te weten wanneer je voor het eerst de school gaat bezoeken.

Het is een lange reis

Het is geen gewone school waar je gewoon de voordeur binnenstapt en naar jouw lokaal kunt lopen. Je moet eerst op King’s Cross Station wachten op de Zweinstein Express. De trein is alleen toegankelijk door volop door een muur heen te rennen. Wanneer je aangekomen bent op jouw bestemming wordt je opgehaald door Hagrid. Vervolgens stap je in een bootje om over een meer heen te varen. Het gebouw bevindt zich op een berg dus je zult ook nog een stuk moeten lopen. Als je er eindelijk bent, ben je blij dat je even kunt uitrusten.

Het is een veilige plek

Volgens Hagrid is Zweinstein nog veiliger dan de bank, en de bank zou de best beveiligde plek ter wereld moeten zijn. Natuurlijk geldt dit alleen wanneer je je netjes aan de regels houdt en niet het verboden bos in wandelt.

Er wonen ongeveer twintig geesten

In de tovenaarswereld is niets te gek, ook niet een school delen met geesten. Hou er wel rekening mee dat er ook een klopgeest aanwezig is die het maar al te leuk vindt om grapjes uit te halen met eerstejaars. We hebben het dan niet over het leuke soort grapjes.. Je zou best wel eens een keer straf kunnen krijgen omdat je te laat bent door de klopgeest.

Er zijn 142 trappen

Je klappert waarschijnlijk met je oren bij het horen van hoeveel trappen er zijn, maar je hoeft ze gelukkig niet allemaal op te lopen. Ze verschillen allemaal in grootte, lengte, vorm en bestemming. Sommige trappen bewegen, andere trappen hebben treden die ineens verdwijnen, de ene trap leidt gewoon helemaal nergens naartoe en weer een andere trap leidt ergens anders naartoe op een vrijdag. Als je het eenmaal doorhebt is het best makkelijk te onthouden.

Niet alle deuren zijn wat ze lijken

Een deur is een deur zou je zeggen, maar niets is minder waar op Zweinstein. Sommige deuren zullen niet open gaan tenzij je het netjes aan ze vraagt en andere deuren vinden het heerlijk als je zingt of ze kietelt. Andere deuren zijn weer juist helemaal geen deuren, maar gewoon muren die ook een deur willen zijn. Een nutteloze deur. Achter elke deur zit wel een bijzonder gedeelte van Zweinstein. Toch raden we je niet aan om elke deur te openen, er kan zomaar een nare verassing achter zitten zoals een hond met drie koppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van cjay.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 41 reviews.