De mooiste locaties waar Harry Potter gefilmd werd

filmlocaties harry potter

Als we de Harry Potter films bekijken dan dromen we vaak over zelf naar Zweinstein gaan. Het ziet er allemaal zo bijzonder mooi uit, en we willen zelf ook eens een keer dat magische gevoel hebben. Dit zijn de mooiste locaties waar veel opnames voor de Harry Potter films zijn gemaakt.

Alnwick Castle

Vanaf de buitenkant zul je deze plek vast wel herkennen. Hier kregen de Zweinstein studenten vliegles. Het kasteel is in de 11e eeuw gebouwd en is nog altijd open voor toeristen. Deze plek ligt slechts 40 minuten van Newcastle. Gedurende de winter is het kasteel dicht.

Je herinnert je vast nog wel het moment waarop iedereen ‘Potter stinks’ op hun kleding droeg. Die scene werd in Oxfordshire gefilmd op dit kleine stukje land. Zo zie je maar hoe goed camerawerk essentieel is voor een film.

Duke Humfrey’s Medieval Library

Alle bibliotheek scenes, van begin tot eind, zijn opgenomen in Duke Humfrey’s Medieval Library. Ook deze plek is te vinden in Oxford. Misschien is het wel leuk om te weten dat Tolkien veel tijd heeft gespendeerd in deze bibliotheek.

Gloucester Cathedral

Deze plek is in de eerste twee films gebruikt en tijdens Harry Potter en de Halfbloed Prins. Een van de meest bekende scenes die hier gefilmd is, is de scene waar de muur beschreven is in bloed met de woorden ‘Enemies of the heir… Beware!’. Deze locatie ligt niet heel ver van Londen vandaan, en is dus zeker wel de moeite waard voor echte Harry Potter fans!

Bodleian Library Divinity School

Als je even goed nadenkt, zal deze plek jou vast bekend voorkomen. Het eerste waar je aan denkt is waarschijnlijk het oefenen voor het dansen. Dat is hier namelijk gefilmd. Maar alle ziekenhuis scenes zijn hier ook gefilmd! Uiteraard is ook deze plek weer te vinden in Oxford.

Loch Eilt, Schotland

Herken jij dit eilandje? Het spijt ons als je er opnieuw van moet huilen, maar deze locatie mag natuurlijk niet gemist worden! Dit is de plek waar Perkamentus werd begraven. Het eiland ligt in Schotland, dus je zult wel een eindje moeten reizen vanaf de andere locaties.

Warner Bros Studio

Natuurlijk kan niet alles in de dreuzel-wereld gefilmd worden, dus zijn er ook een hoop scenes opgenomen in The Warner Bros Studio. Hier kun je plekken zien zoals de leerlingenkamer, platform 9 3/4, het verboden bos en nog veel meer. De studio is toegankelijk voor het publiek, maar je zult wel je portemonnee moeten opentrekken. Je kunt hier ook tig leuke, unieke tovenaarsproducten kopen om mee naar huis te nemen. Gemiddeld duurt een bezoek aan de studio zo’n 3,5 uur.

De waardering van cjay.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 213 reviews.