De meest opmerkelijke fouten in de Harry Potter boeken – Deel 1 + 2

fouten in de harry potter boeken

Het is veel mensen al opgevallen dat sommige dingen niet helemaal kloppen als je de boeken met de films vergelijkt, maar wist je dat er ook fouten in de Harry Potter boeken staan? Vandaag gaan we de fouten in de Engelstalige boeken bekijken. Laten we beginnen met de eerste twee boeken. We benoemen alleen de grootste fouten, er zijn er namelijk nog wel meer maar dan moet je wel heel erg van de details zijn.

Harry Potter en de Steen der Wijzen

De eerste fout vinden we al vroeg in het boek. Er wordt gezegd dat de slang in de dierentuin naar Harry zou knipogen, maar dit is anatomisch gezien helemaal niet mogelijk. Slangen hebben geen beweegbare oogleden.

Wanneer Hagrid Harry komt halen in het hutje, gebruiken zij de boot om weer terug op het land te komen. Dit is dezelfde boot die de Duffelingen gebruikte om bij het hutje te komen. In feite zitten zij nu dus vast op het eiland.

In de brief die Harry van Zweinstein krijgt wordt gezegd dat hij een kat, uil of pad mee mag nemen naar Zweinstein. Dan valt het nogal op als Ron een rat brengt, dit stond namelijk niet op het lijstje maar werd wel toegestaan.

Haast Onthoofde Henk zegt dat hij in bijna vierhonderd jaar niks meer gegeten heeft, maar in het tweede boek vieren ze Henk zijn 500e doodsdag. Dat betekent dus dat hij al 500 jaar dood is geweest, en geen 400.

We kennen allemaal nog wel het magische schaakspel. In het boek wordt gezegd dat Ron een plek naar voren moest zodat de koningin hem kon pakken, waardoor Harry de koning schaakmat kon zetten. Ron speelde met een paard, en deze kan slechts twee kanten op: één naar voren en twee opzij, of twee naar voren en één opzij. Volgens de regel was die zet dus helemaal niet mogelijk.

Harry Potter en de Geheime Kamer

In het boek wordt gezegd dat Haast Onthoofde Henk diep inademde en daarna op een veel kalmere manier vroeg wat er aan de hand was. Dit spreekt Jammerende Jenny tegen, die in Harry Potter en de Vuurbeker vertelt dat geesten niet kunnen ademen.

In de Amerikaanse versie van het boek zien we bij een van de hoofdstukken dat Harry’s linkerarm niet helemaal in orde is na het Zwerkbal incident, terwijl er in het verhaal wordt gezegd dat het zijn rechterarm is.

Op de laatste pagina, waar je een preview krijgt van het volgende boek, wordt gezegd dat Harry stiekem naar Zweinstein moet zien te komen nadat hij zijn tante tot een gigantische ballon heeft opgeblazen. Hij heeft inderdaad wel het een en ander bij zijn tante gedaan, maar hij was gewoon welkom op Zweinstein.

De waardering van cjay.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 213 reviews.