De meest opmerkelijke fouten in de Harry Potter boeken – deel 3 + 4

We hebben al een aantal fouten gezien in de vorige twee boeken, maar goed, dat vergeven we J.K. Rowling. Toch zijn we hierdoor wel benieuwd of er in de andere boeken ook fouten zitten. Wij hebben het uitgezocht en hebben opnieuw de meest opmerkelijke fouten in de Harry Potter boeken op een rijtje gezet. Dit gaat dus niet om de fouten in de film, en is gebaseerd op de Engelstalige boeken.

Harry Potter en de Gevangene van Azkaban

Een van de eerste fouten kunnen we terugzien wanneer er een discussie ontstaat tussen meneer en mevrouw Wemel. Meneer Wemel zegt tijdens de discussie dat zowel Harry als Ron al twee keer in het verboden bos zijn geweest, maar Ron is op dat moment maar één keer in het bos geweest. Hij was toen naar het verboden bos gegaan om Aragog te zien.

In het dertiende hoofdstuk van het boek word er gezegd dat alle Ravenklauw leerlingen op het Zwerkbal team dezelfde bezems hebben, namelijk de Cleansweep Sevens. Even later wordt er tegen Harry gezegd dat Cho Chang op een Comet Two Sixty vliegt terwijl zij ook onderdeel is van het Zwerkbal team.

Wanneer de groep uit de beukwilg klimt wordt er in eerste instantie gezegd dat Sneep als eerste eruit ging, toen Harry en daarna volgde Hermelien en Sirius. Als ze terug in de tijd gaan is deze volgorde veranderd. Dan zien we eerst Hermelien eruit gaan, daarna Sneep gevolgd door Harry en Sirius. Niet helemaal hoe het in het verleden ging!

Marcus Flint, een Zwadderich, zat in de Steen der Wijzen al in zijn zesde jaar, maar tijdens de Gevangene van Azkaban zat hij nog steeds op Zweinstein. Gelukkig heeft J.K. Rowling deze fout ook opgemerkt en het uit weten te leggen door te zeggen dat hij zijn laatste jaar opnieuw moest doen omdat hij zijn examens niet gehaald had.

Harry Potter en de Vuurbeker

In de brief die Harry aan Sirius schrijft, schrijft hij over de pijn aan zijn litteken. Hij vond het bijzonder dat hij niet gelijk aan Sirius dacht, maar dat dat misschien niet zo gek was aangezien hij pas twee maanden geleden erachter kwam dat hij zijn peetvader was. Toch klopt het niet helemaal wat Harry zegt, hij wist het namelijk al acht maanden geleden.

Toen Harry en Voldemort hun toverstokken samenkwamen op de begraafplaats kwamen de geesten tevoorschijn van de mensen die Voldemort gedood had. Ze kwamen in volgorde van meest recent tot allereerst. Deze volgorde klopte in het begin niet, toen kwam James namelijk vóór Lily, terwijl Lily pas na James vermoord werd. In latere edities van het boek is dit aangepast.

De waardering van cjay.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 213 reviews.