De meest opmerkelijke fouten in de Harry Potter boeken – deel 5

We hebben nu al flink wat fouten gezien in de boeken, maar daarmee zijn we nog niet klaar! We hebben nog 3 boeken te gaan, dus laten we gauw kijken wat we hier kunnen vinden.

Harry Potter en de Orde van de Feniks

In het begin van het boek is Harry in de war, want er staan ineens Terzielers op het Zweinstein terrein. Nu weten we natuurlijk dat hij deze kon zien omdat zijn ouders overleden zijn, maar waarom kon hij deze dan niet eerder zien? Gelukkig heeft J.K. Rowling hier een uitleg voor gegeven, en dat is dat je ze pas kunt zien wanneer je de dood van die persoon echt verwerkt hebt.

Ron is aan het klagen over hun schema. Ze hebben die dag Geschiedenis van Magie, een dubbele les met Sneep en nog meer. Er wordt gezegd dat de geschiedenis les anderhalf uur duurde, maar daarna zegt Sneep dat ze anderhalf uur hebben om de opdracht te maken. Het was een normale geschiedenisles, maar toch duurde het net zo lang als een dubbele les.

Op een gegeven moment is Harry bezig met huiswerk voor Charms. Tijdens het huiswerk heeft hij een gesprek met Dobby en beslist hij dat hij morgen opnieuw gaat proberen om zijn Potions huiswerk af te maken. Maar hiji was toch bezig met Charms?

In de Amerikaanse boeken staat er een plaatje van Fred & George die een volle maan tegemoet vliegen, maar in het boek wordt er gezegd dat ze richting een prachtige zonsondergang gingen.

In hoofdstuk 30 lezen we over een Zwerkbal wedstrijd tussen Griffoendor en Ravenklauw. Er wordt gezegd dat Harry en Hermelien een plek hebben gevonden op de bovenste rij. Even later komt Hagrid er ook bij en gaat hij op de rij achter hun zitten. Fysiek gezien zou dat onmogelijk moeten zijn aangezien zij al op de bovenste rij zaten.

Tijdens hoofdstuk 31 is Harry bezig met zijn praktisch examen Astronomie rond middernacht. Er wordt gezegd dat hij Orion en Venus kan zien vanuit zijn positie in de toren. Orion kan ‘s nachts niet gezien worden in de maand Juni in de noordelijke halfrond, en Venus kan nooit gezien worden als het middernacht is.

In hoofdstuk 37 is Harry verdrietig omdat hij niet de kans heeft gekregen om Sirius te vragen of hij vond dat hij net zo goed kon vliegen als zijn vader. Toch is dit niet helemaal waar. In de Gevangene van Azkaban vertelt Sirius de gelijkenissen tussen Harry en zijn vader’s vliegkunsten. Ook vertelt hij dat hij vaak in zijn hondenvorm is komen kijken naar de wedstrijden en dat hij net zo goed kan vliegen als zijn vader. Maar goed, we zijn allemaal wel eens een beetje vergeetachtig, vooral op emotionele momenten.

De waardering van cjay.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 213 reviews.