Moeders en hun magische liefde

Het verhaal van Harry Potter is allemaal begonnen met de liefde van een moeder voor haar kind. Natuurlijk was Lily niet de enige moeder die magische liefde had voor haar kind. Laten we deze vier moeders en hun liefdadigheidsacties eens bekijken en eren.

Lily Potter

Natuurlijk moeten we gewoon uit respect de lijst beginnen met Lily Potter. Zij heeft haar leven gegeven voor haar kind, dat moet toch wel het ultieme gebaar zijn van de liefde voor je kind.

Toen Voldemort naar het huis van de Potters ging om de familie te vermoorden, stak Lily er een stokje voor. Zij probeerde haar zoon te beschermen van de meest duistere tovenaar. De liefde die zij voor haar kind voelde was nog sterker dan duistere magie, waardoor Harry uiteindelijk de aanval overleefde.

Molly Wemel

Een van de grootste schatten in het Harry Potter verhaal is toch zeker wel Molly Wemel. Ze heeft genoeg liefde voor iedereen maar kan pittig zijn wanneer dat nodig is. Ze had al zeven kinderen van zichzelf, maar ze had nog genoeg liefde in haar hart om Harry te zien als haar eigen zoon.

Moeders hebben altijd wel iets waar je later aan terugdenkt als zijnde een van de leukste herinneringen uit je jeugd. Bij Molly moet dat toch wel de jaarlijkse kerst truien zijn. Deze maakt zij elk jaar opnieuw liefdevol met de hand. Ieder kind krijgt een unieke trui. Toen Harry ook zo’n trui kreeg was dit een ontzettend speciaal moment voor hem.

Narcissa Malfidus

Hoewel we meestal geen goed woordje hebben over de Malfidus familie, valt Narcissa toch in dit lijstje. Ze is en blijft een moeder, en doet dan ook alles om haar zoon te beschermen. Ook tegen Voldemort liegen. Toen Harry opnieuw een aanval van Voldemort overleefde, heeft zij gezegd dat Harry dood was zodat zij bij haar eigen zoon kon zijn. Je hebt flink wat ballen nodig om tegen de meest duistere tovenaar ooit te liegen wanneer hij al woest is. Petje af hoor!

Augusta Lubbermans

Ook oma’s blijven nog altijd moeders, en dat bewijst Augusta Lubbermans maar weer. Marcel Lubbermans heeft al vanaf een jonge leeftijd zonder zijn ouders moeten leven. Zijn oma heeft toen de zorg over hem op haar genomen. Zij heeft hem toen opgevoed alsof het haar eigen kind was. Eerlijk is eerlijk, ze heeft hem opgevoed tot een nette jongeman met het hart op de juiste plek. Ze is trouwens ook niet vies van zelf haar beste beentje voorzetten. Toen het gevecht op Zweinstein volop bezig was besloot zij om mee te vechten toen zij hoorde dat haar kleinzoon al aan het vechten was. Familie staat bij haar op de eerste plek.

De waardering van cjay.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 213 reviews.