Wat weten we over Draco Malfidus?

draco malfidus

Stiekem hebben we toch wel een zwak gekregen voor Draco Malfidus na het kijken/lezen van alle verhalen. Af en toe haalde hij het bloed onder onze nagels vandaan, maar uiteindelijk bleek hij toch een klein hart te hebben. Wat weten we precies over Draco Malfidus?

Draco Malfidus stamboom

Zijn ouders zijn Lucius en Narcissa Malfidus. Hij heeft geen broers of zussen. Zijn tante is Bellatrix van Detta, terwijl Nymphadora Tops een van zijn nichten is. Draco Malfidus is een Britse tovenaar met puur bloed. Een belangrijk gedeelte van zijn opvoeding was dan ook dan tovenaars met puur bloed boven half-bloed tovenaars staan. Op 5 juni vieren we zijn verjaardag.

Draco Malfidus op Zweinstein

De sorteerhoed wist al zonder enige twijfel gelijk dat Draco in Zwadderich hoorde. Wist je trouwens dat het helemaal niet de bedoeling was dat Draco naar Zweinstein ging? Zijn vader wou hem naar Klammfels sturen aangezien daar alleen maar tovenaars van puur bloed worden toegestaan, maar zijn moeder vond dit te ver weg en dus is hij naar Zweinstein gestuurd.

Het duurde niet lang voordat Draco al kattenkwaad ging uithalen met de leerlingen van Griffoendor. Omdat we al heel veel weten over Draco zijn tijd op Zweinstein, hebben we besloten om hier niet teveel aandacht aan te spenderen.

Draco na Zweinstein

De leerlingen op Zweinstein hebben flink wat meegemaakt tijdens de jaren dat Harry Potter er ook was. Het is dan ook niet zo raar dat veel leerlingen veranderd zijn na die jaren. Zo ook Draco

Draco begon steeds meer ruimte te krijgen voor liefde in zijn hart, en begon het puur bloed ideaal steeds meer los te laten. Zijn nieuwe vriendin, Daphne Goedleers, begon dit ideaal ook los te laten. Draco zijn ouders vonden dit teleurstellend. Samen hebben zij een zoon gekregen, Scorpius Malfidus.

Scorpius Malfidus

Hij is opgevoed om dreuzels en halfbloeden niet te haten en met respect te behandelen. Draco vond het dan ook belangrijk dat hij zijn zoon beter zou opvoeden, en dat deze meer manieren had, dan dat hij zelf was geweest tijdens zijn eigen Zweinstein jaren.

Omdat de Malfidus familie zo rijk was, hoefde Draco niet te werken. Draco Malfidus is samen met zijn vrouw en zoon in de villa van de familie Malfidus gaan wonen. Sindsdien kan hij in alle rust zijn hobby uitvoeren: duistere artefacten verzamelen. Natuurlijk deed hij hier zelf niets mee, deze bleven netjes in een glazen kast. Ook alchemie manuscripten lezen vond hij ontzettend interessant. Ergens laat dit ook wel zien dat er meer aan Draco was dan alleen rijkdom, intelligentie was voor hem ook belangrijk.

De waardering van cjay.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 213 reviews.