Tovenaars die meer dan honderd jaar oud werden

hoe oud worden tovenaars

Hoe oud worden tovenaars nu eigenlijk? Het is natuurlijk een wereldje apart, die tovenaarswereld. Behalve het feit dat magie daar compleet normaal is, is het ook normaal om meer dan honderd jaar oud te worden. Maar wie zijn er dan allemaal zo oud geworden? En wat hebben zij voor elkaar gekregen in zo’n lange tijd? Wij hebben de meest opmerkelijke namen op een rijtje gezet voor jou.

Nicolas Flamel

Deze Franse tovenaar is geboren tussen 1300 en 1326 geboren, en is tussen 1992 en 1996 overleden. Hij was een beroemde alchemist en de enige bekende maker van de Steen der Wijzen. Albus Perkamentus was een goede vriend van hem. Naar schatting is hij ongeveer 655 jaar oud geworden. Dit heeft hij vooral te danken aan het levenselixer wat hij met de Steen der Wijzen heeft kunnen maken.

Armando Dippet

Er was natuurlijk een schoolhoofd van Zweinstein voordat Albus Perkamentus dit was, en die beste meneer was Armando Dippet. Hij was een Britse tovenaar geboren in 1627. Eind 1992 is hij overleden. Terwijl hij schoolhoofd was is de Geheime Kamer voor het eerst geopend. Waarschijnlijk had deze meneer gewoon ontzettende goede genen, het is namelijk niet bekend dat hij magische middelen gebruikte om 355 jaar lang te leven.

Minerva Anderling

De Schotse Minerva Anderling heeft ook een mooie leeftijd mogen bereiken. Minerva heeft twee jaar voor het Ministerie gewerkt en kreeg daarna een baan aangeboden op Zweinstein. Ze werd daar afdelingsleider van Griffoendor en een professor. Later mocht zij ook nog schoolhoofd worden. Het is niet bekend wanneer zij geboren of overleden is, maar we kunnen er rustig vanuit gaan dat zij meer dan 100 jaar is geworden. Sommigen schatten zelfs 127.

Desiderius Perkamentus

De relatie tussen Albus en Desiderius is niet altijd geweldig geweest, maar de stress heeft hem in ieder geval geen levensjaren gekost. Ondanks zijn leeftijd heeft hij meegevochten in het gevecht van Zweinstein en heeft hij dit overleefd. Er wordt geschat dat Desiderius Perkamentus een kleine 123 jaar oud is geworden.

Newt Scamander

Newt kennen wij vooral uit de film Fantastic Beasts and Where to Find Them, maar hij is ook meerdere keren genoemd in de Harry Potter films. Hij is geboren op 24 februari 1897. Al vanaf een jonge leeftijd was hij geïnteresseerd in magische wezens. Leta Van Detta was een goede vriendin van hem tijdens zijn schooljaren. Een van haar experimenten met een magisch wezen ging in 1913 te ver, waardoor het leven van een andere leerling op het spel stond. Newt heeft de schuld op zich genomen en zou van school afgetrapt zijn. Albus Perkamentus heeft toen hard voor zijn onschuld gevochten, het is dan ook onduidelijk of hij toch nog op school mocht blijven of niet. Er wordt geschat dat Newt Scamander zo’n 119 jaar oud werd.

De waardering van cjay.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 86 reviews.