Wat heeft Huffelpuf toegevoegd aan de tovenaars wereld?

huffelpuf

Als we naar de keukens van Zweinstein lopen, dan komen we opgestapelde vaten tegen. Maar niets is wat het lijkt. Verstopt, achter die vaten, is namelijk de ingang tot de leerlingenkamer van Huffelpuf. Maar wat betekent het nu precies om een Huffelpuf te zijn? En wat hebben zij voor meerwaarde voor de magische gemeenschap?

Een kleine geschiedenisles

Ondertussen weten we allemaal dat Helga Huffelpuf deze afdeling gesticht heeft. Van origine komt zij uit Wales. Zij onderscheidt zichzelf door iedereen te accepteren, in tegenstelling tot de andere stichters. Zij had een gave voor voedsel-gerelateerde spreuken, haar recepten worden niet voor niets nog steeds gebruikt als basis voor de feestmaaltijden op Zweinstein. Huffelpuf kon loyaliteit, eerlijkheid en hard werken wel waarderen. Studenten uit haar afdeling zouden vaak ook minstens één van deze eigenschappen hebben. En herinner je je die huiselfen nog? Die in de keuken van Zweinstein werken? Dat is allemaal dankzij Helga! Zij wou de huiselfen een plek geven waar ze veilig en in vrede konden werken. Wist je trouwens dat Helga ook goed bevriend was met Rowena Ravenklauw?

Beroemde Huffelpuf personages

Wie denkt dat Huffelpuf niets voorstelt, heeft de plank compleet misgeslagen. Laten we ons eens verdiepen in beroemde Huffelpuf personages en wat zij voor de magische wereld van Harry Potter betekend hebben.

Helga Huffelpuf
We hebben net al een klein beetje gelezen over Helga Huffelpuf. Zij was dus degene die de afdeling van Huffelpuf gesticht heeft. Ze stond vooral bekend om haar vriendelijkheid en zorgzaamheid. Haar voedselgerelateerde spreuken waren ook beroemd.

Newt Scamander
Zijn volledige naam is Newton Artemis Fido Scamander. Velen van ons kennen hem van de nieuwste films, maar waar staat hij om bekend in de magische wereld? We weten dus al dat hij een liefde heeft voor magische wezens. Al vanaf een jonge leeftijd ging hij de wereld rond om deze dieren en hun gedrag in het wild te observeren. Het boek ‘Fabeldieren en Waar ze Te Vinden’ (Fantastic beasts and where to find them) zou in de magische wereld ook door hem geschreven zijn. Natuurlijk kunnen we ook niet vergeten dat hij verantwoordelijk was voor de aanhouding van de duistere tovenaar Gellert Grindelwald.

Professor Pomona Stronk
Hoewel ze af een toe een beetje gek is, is ze niet helemaal van lotje getikt. Ze weet namelijk bijzonder veel over Kruidenkunde. Natuurlijk kennen we haar ook als het hoofd van Huffelpuf. Wanneer zij niet meer werkzaam is op Zweinstein wordt zij opgevolgd door Marcel Lubbermans.

Carlo Kannewasser
In het begin was hij nog een normale jongen. Hij was wel populair, maar dat maakt hem nog niet beroemd. Hij is eigenlijk echt beroemd geworden na zijn dood. We weten natuurlijk allemaal hoe hij zijn trieste einde heeft moeten begroeten..

Hengist de Heksenziener
Hengist werd achterna gezeten door dreuzels en wou zij vervolging ontvluchten. Naar aanleiding hiervan heeft hij Zweinsveld opgericht. Dat leuke dorpje waar alle derdejaars leerlingen dus naartoe mogen? Het is allemaal mogelijk dankzij Hengist de Heksenziener.

Wist je dat..


De mascotte van Huffelpuf, in eerste instantie, een beer zou worden in plaats van een das?

Het grootste gedeelte van Huffelpuf blond of donkerbruin haar heeft?

Van alle vier de leerlingenkamers, Harry Potter nog nooit in die van Huffelpuf is geweest?

De Afrikaanse honingdas één van de gevaarlijkste dieren ter wereld is, terwijl Huffelpuf vaak wordt gezien als de zwakste en minst gevaarlijke afdeling?

De waardering van cjay.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 105 reviews.